Ääkkösten käyttö domainissa ei kannata

Kuva: Unsplash, Brett Jordan

Kuva: Unsplash, Brett Jordan

Domainin on tarkoitus kuvata yrityksen nimeä mahdollisimman tarkalla ja selkeällä tavalla. Nykyisin lähes kaikki selkokieliset domainit alkavat olemaan varattuina, mikä muodostaa oman markkinansa domainien jälleenmyynnissä.

Ääkköset

Ääkköset eivät ole vielä olleet pitkään domain-tasolla saatavilla, mutta pikkuhiljaa niitä alkaa olemaan enemmän käytössä. Koska ääkköset eivät ole massakielissä käytössä ei myöskään verkossa ymmärretä domaineja aina suoraan ääkkösten muodossa - samalla tavalla, kun olympialaisissa Väänänen olisi Vaeaenaenen, niin ääkkösdomainit muuttuvat omaan muotoonsa mm. some-kanaviin jaettaessa.

Mitä pitää tehdä

Mitä siis kannattaa tehdä? Jos yrityksesi nimessä on ääkkösiä, niin ääkkösdomain kannattaa ehdottomasti hankkia, mutta sen kannattaa olla ainoastaan uudelleenohjaus oikealle sivistolle.

Esimerkkinä

  • Yritys: Väljästi Oy

  • Virallinen domain: valjasti.com

  • Ohjaava domain: väljästi.com —> vie käyttäjän osoitteeseen valjasti.com

Lopputulos

Yrityksen brändin kannalta ääkkösdomainin hankinta on oleellista, mutta se kannattaa vain hankkia brändin suojaamisen osalta. Ei siis rakenneta palveluita näille domaineille ja muistetaan myös muuttaa ääkköset pois kaikista URL-osoitteista.

Henri Pallonen

En pidä teknologiaa itseisarvona, mutta uskon sen olevan keskiössä nykypäivän liiketoiminnassa. Oikein hyödynnettynä teknologia tarjoaa laajoja hyötyjä sekä yrityksille että asiakkaille.

https://www.pallonen.com
Previous
Previous

Miten uudelleenmarkkinointi toimii?